" />

Fietsen beschikbaar


Voor verantwoord fietsplezier kan je kan natuurlijk best je eigen fiets meebrengen. Er zijn echter ook enkele fietsen beschikbaar voor de kinderen. Deze kunnen gebruikt worden om op het kasteeldomein rond te crossen.


Ook voor de volwassenen zijn 2 mountainbikes beschikbaar. Deze mountainbikes kunnen gebruikt worden in de bergen rond het kasteel. Wees echter steeds voorzichting.Zeilkursus


Op het Lac d'Orient kan je een korte zeilcursus volgen (2 uur). Na deze cursus kan je een zeilboot huren en het meer rondvaren. U kan ter plaatse informatie vragen. Er ligt ook een brochure in het kasteel met daarop de benodigde telefoonnummers.


Kayakkursus


Caroline Bourry (Frans Kampioene slalom kayak) geeft ook les (privé of in kampen). U kan haar rechtstreeks contacteren op het nummer +33/650 53 50 01. Doe dit echter ruim op tijd aangezien zij erg veel gevraagd wordt.Jetski en waterski kursus


Op het Lac de Dienville kan je een jetski, waterski of powerboat cursus volgen. Na deze cursus kan je een jetski, of powerboat huren en het meer rondvaren. U kan ter plaatse informatie vragen. Er ligt ook een brochure in het kasteel met daarop de benodigde telefoonnummers.

Vissen:

De Seine, aan de overkant van de muur van het kasteeldomein, zit vol forel. De Laigne en Ource liggen op enkele kilometers oostwaarts en westwaarts. Er zijn verscheidene visvijvers binnen een straal van 20 km. Meer dan genoeg mogelijkheden dus. Vliegvissen wordt hier vaak beoefend. Een visvergunning kan je kopen in de krantenwinkel van Mussy-sur-Seine.

Fietsen:

De uitgestrekte wouden, landerijen en wijngaarden -in een adembenemend landschap- zorgen achter elke bocht voor een nieuwe verrassing en een nieuw vergezicht. Er is zeer weinig verkeer op de straat waardoor je erg veilig kan fietsen. Ook kinderen kunnen de heuvels per fiets beklimmen (soms met een beetje hulp van de ouders). Je kan fietsen naar de oude Romeinse ruines, naar de schatten van de Vix of,....


Er zijn vele fietsroutes uitgestippeld, de brochures vindt je in het kasteel.

Golfen:

In een straal van 30 kilometer vindt je 3 uitstekende golftereinen. Het 'Château de la Cordelière' bezit 18 holes is 6124 meter lang, par 72. Meer informatie vindt u op http://www.golfdetroyeslacordeliere.fr. Het 'Golf de L'Ermitage' is zeer recent aangelegd, bezit 18 holes, is 6387 meter lang en is eveneens par 72. Voor meer informatie zie http://www.golfdelermitage.com. Je hebt ook nog 'Golf Arc-en-Barrois, 9 holes par 36 en 3075 meter lang. http://www.golf-arc.fr.fm.

Zwemmen:

Natuurlijk is er een zwembad op het kasteeldomein (5,5 meter diameter, 1,3 meter diep). Je hebt echter ook twee zwemvijvers met zandstrand, bar/restaurant,.... binnen de 20 kilometer van het kasteel. Namelijk in Riel Les Eaux (waar je op de naast gelegen visvijver ook kan vissen) en in Marcenay

Nigloland attractiepark:

In Dolancourt, op 45 minuten van Mussy-sur-Seine, ligt het topattractiepark Nigloland. Het bevat 35 attracties, op een domein van 25 hectare, voor het ganse gezin. Het is er bijzonder proper, echt pret en plezier voor de volwassenen en voor de kinderen. Niet voor niets verkozen to 'Beste Attractiepark van Frankrijk'.

Kijk ook op http://www.nigloland.fr.

Paardrijden:

De rustige wandelpaden in de wouden en tussen de wijngaarden zijn ideaal voor wandelaars maar ook voor ritten per paard. Alhoewel er in de bijgebouwen van 'Château des Tertres' paardenstallen, een koetshuis en een zadelkamer zijn; zijn deze nog niet gerestaureerd. Dit zal de komende jaren nog gebeuren waardoor paardenliefbhebbers dan ook zeer welkom zullen zijn.

paardenbeeld

Om je goed te voelen moet je actief zijn

Elke dag vermoeid thuis komen, is geen enkel probleem. Hieronder een greep uit zeer vele activiteiten.

vissenRiceys2
fietseninwoud1
nigloland

Watersporten:

Op een half uur rijden ligt in Mesnil-St-Père aan het Lac d'Orient. Een fantastisch meer (+/- 21km2), met een fijn zandstrand. Je kan er zwemmen, zeilen, waterfietsen, windsurfen,... maar ook barbequen en in alle rust zonnebaden of een boek lezen.

Hier heb je alle voordelen van een strandvakantie en het is er zeer rustig. Een echte aanrader.


Even verder ligt Dienville (capitainerie: tel. +33/325.92.27.69). In het meer van Dienville kan je alle gemotoriseerde watersporten beoefenen; jetski, waterski, raceboten,...


In Troyes kan je de Seine afvaren. De Franse kampioene kayak, Caroline Bourry, baat deze piste uit en geeft ook lessen en stages. Je kan haar bereieken op het nummer +33/650.53.50.01

Markten bezoeken:

Elke donderdagvoormiddag is er een markt in Mussy-sur-Seine, elke vrijdagvoormiddag in Bar-sur-Seine en elke woensdg en zaterdag in Troyes (de ganse dag). Ook op zaterdag heb je de markt in Chatillion-sur-Seine.


De markt in Troyes kan je combineren met een dagje shoppen. Troyes is wereldberoemd in Frankrijk voor zijn verfijnde dameskleding. Bovendien is het een zeer oude aangename stad met veel terrasje en bezienswaardigheden (zie ook de bladzijde 'omgeving').

lac d'orient1
lac d'orient2

© 2010 Château des Tertres en Champagne

All rights reserved