" />

Alle kamers hebben na de restauratie hun authenticiteit bewaard. Geen enkele muur, deur of plafond werd gewijzigd. De gigantische spiegels, tientallen marmeren schouwen, het gedetailleerde stukwerk, de ornamenten boven de deuren,... alles is nog steeds zoals in 1868.


Het heeft de eigenaars heel wat moeite gekost om de vakmensen aan te trekken die al deze elementen konden restaureren. Uiteindelijk werd gekozen voor Laurent Leboisne en zijn neef Marc. Beiden zijn zeer gekende restaurateurs in Parijs. Omwille van familiale redenen zijn ze uit Parijs vertrokken. Gedurende meer dan 4 volledige jaren hebben ze het interieur van Château des Tertres gerestaureerd. Je kan op hun website nog foto's bekijken over de initiële toestand van de kamers.Prettig om weten is dat er in elke kamer een internetaansluiting aanwezig is. Deze werkt via het electriciteitsnetwerk.

In de bibliotheek zijn zowat alle kantoorbenodigdheden aanwezig; internetaansluitingen, een kleurenprinter, een scanner en een copieerapparaat. U kan dus snel even wegduiken in de bibliotheek terwijl de rest van de familie nog slaapt, eten klaar maakt of ... Je bent rustig aan het werk terwijl je toch kan genieten van het prachtige uitzicht op het park.

Een historisch  kader

Je komt door de grote glazen deur binnen in centrale inkomhal. Deze hal biedt toegang tot verscheidene vertrekken op het gelijkvloers. De grote salon vind je rechts (foto hierboven). Voor de muziekliefhebber bevindt er zich een prachtige vleugelpiano. Deze kamer baadt in de zon gedurende bijna de volledige dag. Achter de grote salon vind je een knus kleiner salon (soms ook wel wintersalon genoemd). Vanuit dit salon kan je rechstreeks naar buiten, naar het zwembad of de bijgebouwen.

Al het meubilair is gekozen om het je gemakkelijk te maken. Het meubilair staat er niet uitgestald zoals in een museum waardoor je het gevoel krijgt alsof je er niet welkom bent. Alle meubilair is er voor je comfort.

Vanuit de hal kan je ook naar de eetkamer gaan. Je vindt hier een majesteuze, maar moderne tafel uit één blok graniet. Het is er zeer gezellig om samen te ontbijten of van een andere maaltijd te genieten.

U had echter ook kunnen kiezen om vanuit de grote hal naar links te gaan (bekijk ook de fotogalerij). Je komt dan in de trappenhal terecht met aan je linkerzijde de prachtig gerestaureeerde bibliotheek.

eetkamer3
eetkamer2
hert

De pracht van de benedenverdieping

bibliotheekbis
bibliotheek
inkomhal
zitkmaer
kleine salon

Rechts van de trappenhal bevindt zich de linnenkamer. Achter deze linnenkamer is er nog de grote, hypermoderne nieuwe keuken. Deze volledig gerestaureerde keuken bevat alle moderne apperatuur (stoomoven, grote gas-oven, micro-golf ovens, 6 beks-gas vuur, vaatwasser, wasmachine, droogkast,...). Sedert deze keuken afgewerkt is, spenderen onze gasten het grootste deel van hun tijd in het samen koken en dineren. De grote eiken tafel in de keuken (waar 16 volwassenen makkelijk kunnen plaats nemen) nodigt uit om samen allerlei dingen te veroberen. Deze keuken is ook nog authentiek met een fornuis in delfts porselein, spit, grote haard enzoverder. Achteraan in de grote keuken vindt u nog een tweede trappenhal die gebruikt werd door de dienstmeiden van het kasteel.

keuken 1
keuken 2

© 2010 Château des Tertres en Champagne

All rights reserved