" />

E-mail: chateaudestertres@orange.fr

Tel: +33/325.38.60.02


Op de GPS kan u best het volgende adres ingeven (omdat het domein zo groot is) om de ingang te vinden:


Rue Gambetta 1

10250 Mussy-sur-Seine

Frankrijk

Contact
Reistips

Met een kleine omweg van 20 minuten kan ik u een fantastische reis aanbevelen. U reist via Brussel of Luik richting Bouillon. Vandaar reist u verder naar Reims. U doorkruist de Belgische en Franse Ardennen. U hebt prachtige vergezichten en mooie haltes onderweg zoals Spa, Spontin, Bouillion, Sedan, Charlesvilles-Mezières. Allen authenthieke Ardense middeleeuwse steden.


Of stop in Reims en Epernay om al eens te genieten van de pracht en praal van deze Merovingische steden.


Andere fantastische stopplaatsen tussen de Belgische grens en Reims (indien vanuit de richting van Lille komt) zijn de steden Laon en St-Quentin. Laon is een volledig middeleeuwse stad die op de top van een huevel ligt. U heeft er niet allen een wijds zicht, maar u kan ook genieten van de middeleeuwse stadsomwalling, gebouwen en stadsstructuur.


In St-Quentin moet u zeker de gigantische kathedraal gezien hebben. Voor elk van deze steden hoeft u slechts 10 minuten om te rijden.Neem rustig uw tijd om te reizen en te genieten, ook onderweg. Het is toch DE reden dat u vakantie neemt.

Château des Tertres is heel eenvoudig en comfortabel te bereiken.


Enkele afstanden: Vanuit Brussel en Gent is het 445 km (4u15), vanuit Hasselt 490km (4u45) en vanuit Breda 560 km (5u10). U vertrekt 's ochtends op een aangenaam uur en tegen de middag bent u reeds ter plaatse. Een ander groot voordeel is dat u bijna nooit files hebt omdat u Parijs en Luxemburg ontwijkt.


U beschikt steeds over een autosnelweg tot 20 minuten van het kasteel. Vanaf Afrit 22 Magnant op de A5, bevindt u zich op een prachtige weg, die zich doorheen de bossen en wijgaarden van de Cote des Bar begeven. Deze wegen (via Bar-sur-Seine) zijn nieuw en er is zeer vlot verkeer.


Indien u vanuit het noorden komt bevindt het kasteel zich aan de ingang van de dorpskern van Mussy-sur-Seine, aan uw linkerkant. Op onderstaande kaarten is de ligging aangegeven met de letter 'A'.

Helemaal niet ver

ligging
liggingbis

Deze regio wordt gekenmerkt door zijn landklimaat. In de zomer is het er zeer aangenaam warm (25 tot 30 ° C). Het is er gemiddeld 4 graden Celcius warmer dan in België en Nederland. In de winter ook 4 graden Celcius kouder dan in België en Nederland. Er zijn (gelukkig) veel minder regendagen. Het microklimaat (zuidelijk geörrienteerde valeien en gelegen tussen heuvels) maakt dat het idéaal is om er te vertoeven, zeer warm overdag maar lekker aangenaam in de avond waardoor u telkens erg goed kan slapen.


Het weer is perfect om allerlei activiteiten uit te oefenen; wandelen ,fietsen ,vissen ,zeilen, paardrijden, golfen,... Ook shoppen of terrasjes doen is er perfect. Nooit te heet, zelden regen.

Het weer

© 2010 Château des Tertres en Champagne

All rights reserved