" />

Oorspronkelijk was het lager gelegen deel van het park een overstromingsgebied van de Seine met daarrond weiland tot aan de voet van de berg 'Les Tertres'. Later werd dit deel drooggelegd en werd er een park aangelegd.


Een klein stuk bleef een vijver (zoals je nog op de oude prentkaarten kan zien). Deze vijver dient echter terug in ere hersteld te worden.


De eeuwenoude bomen die rond het overstromingsgebied stonden, zijn er nog steeds. Twee van deze bomen zijn beschermde monumenten. Je kan ze herkennen aan het onderstaande teken (misschien een leuk spel voor de kinderen om deze bomen te zoeken - hoewel, ze zijn gigantisch groot).


boom2
Een historisch  kader

Met zijn oppervlakte van drie hectare heb je hier heel wat mogelijkheden.

Sporten bijvoorbeeld; elke ochtend kan je hier joggen; een klein rondje is toch al snel 400 meter. Voor de geoefende lopers zijn er de wandelwegen in het bos achter het kasteel. Onderschat deze wandelwegen niet want de berghelling is erg steil. Voor de marathonlopers is er het woud van Essoyes waarin je kilometers doorheen de bossen en wijngaarden in alle rust kan lopen. Fietsen kan natuurlijk ook. Op het centrale gazon voor het kasteel kan je ook voetballen, golfslagen oefenen,..


Gezellig ontbijten of van een glas Champagne genieten, is perfect mogelijk. De gigantische kastanjeboom in het midden van het gazon is hiervoor een uitstekende plek. Uiteraard is er tuinmeubilair en ligzetels,... voorzien.


Wanneer je door het park wandelt, bemerk je dat er heel veel verrassende hoekjes zijn. Zoek misschien eens naar naar de toegang van het 'zwijnenhol', of naar de Mariagrot of de kelder waarin soms vleermuizen overnachten. Heb je het bijna verdwenen tennisveld gevonden? Of de drooggelegde vijver die vroeger gevoed werd door de Seine?

Waarom maak je geen 'kampvuur' op de daarvoor voorzien plaats in het park? Of gebruik je de barbecue om jezelf eens lekker te verwennen? Of ...


Bekijk ook de foto's in de fotogalerij van deze website.

Het zwembad heeft een diameter van 5,5 meter en een diepte van 1,3 meter. Ideaal dus om hierin rond te zwemmen en naar hartelust te ravotten; zonder gevaar voor de kinderen. De warme zomers zorgen ervoor dat het water heel aangenaam is. Privacy is gegarandeerd omdat het zwembad naast het kasteel gelegen is, op meer dan honderd meter van de muur die het domein afbakent. Hoewel er een filterinstallatie aanwezig is, zal het zwembad éénmaal per week grondig gereinigd worden (op de dag van vertrek).

hangmat
bomen
vooraanzicht
koetshuis1
koetshuis2
boom1

Zwemmen en spelen in het zwembad

Het park: drie hectare sport en spelplezier

© 2010 Château des Tertres en Champagne

All rights reserved