" />

Ook hier hebben alle kamers hun authenticiteit bewaard.


Vooral de hoekkamers zijn juweeltjes. Wie wil er niet zijn eigen kasteeltorentje, waar je net zoals Raponsje kan uitkijken over het domein 'des Tertres' wachtend op de prins die je zal redden...?


Ook het stukwerk aan de plafonds is het bekijken waard. Zoals eerder aangehaald hebben de vakmensen van Leboisne hier vele dagen gesleten om elk detail te restaureren.


Wens je een bubbelbad te nemen, dat kan. Wil je echter liever douchen alleen of met z'n twee in een luxedouche... dat kan ook. Of misschien liever een badkamer voor jou alleen... dat is ook mogelijk. Je merkt dat hier eigenlijk alles kan. Misschien nog het vermelden waard: alle badkamers zijn volledig nieuw; zowel de badkamermeubels als het sanitair, ...

Een historisch  kader

Bij het openen van je raam hoor je het geklater van de Seine tot in de kamer. Geweldig rustgevend.


In totaal zijn er 8 slaapkamers ter beschikking op de eerste verdieping. De "Blauwe kamer" heeft een prachtig torentje waarin je in alle rust kunt lezen of genieten van het park. Deze kamer heeft 2 éénpersoonsbedden beschikbaar. De "Gele kamer" heeft eveneens 2 éénpersoonsbedden en ligt aan de voorzijde van het kasteel. De "Roze kamer", de grootste van allemaal, heeft 4 éénpersoonsbedden en eveneens een prachtig torentje.


Voor wie nood heeft aan meer slaapkamers... aan de achterzijde van het kasteel bevinden zich nog 3 kamers. Aan deze kant kan je van de zonsopgang genieten en kan je de grazende herten bewonderen in de ochtend (als je tenminste niet te luidruchtig bent). De "Rode kamer" bevat 3 éénpersoonsbedden. In de "Ivoren kamer" bevindt zich een kingsize hemelbed ... De 6de, de "Groene kamer" bevat een groot éénpersoonsbed. Een babybedje is eveneens beschikbaar op deze kamer.


In de Grote Kasteeltoren zijn nogmaals 2 slaapkamers met telkens een badkamer beschikbaar. In elke slaapkamer bevinden zich 2 éénpersoonsbedden. Een fantastische geschilderde gang brengt u naar de Grote Kasteeltoren. U kan deze gang afsluiten waardoor u zich kan afzonderen van de rest van het kasteel.


Foto's van elke (bad)kamer vindt u in de fotogalerij van deze website.

Badkamers zijn er eveneens in overvloed, 7 om precies te zijn.

In de grote badkamer naast de "Blauwe kamer" kan je met 2 genieten van een heerlijk bubbelbad. Deze badkamer is ook uitgerust met toilet en een dubbele wastafel. Ook andere gasten kunnen hiervan gebruik maken zonder de privacy van de gasten in de "Blauwe kamer" te storen. Aansluitend aan de "Gele kamer" vind je een zeer grote wastafel en een toilet welke enkel toegankelijk is voor de gasten van deze kamer. De "Roze kamer" bezit een eigen badkamer met douche, toilet en eveneens een dubbele wastafel. Ook deze badkamer kan opengesteld worden voor de andere gasten.


De Rode kamer heeft zijn eigen badkamer met een buitenmaatse, moderne douche, toilet en grote wastafel. De "Ivoor kamer" bezit een eigen badkamer met douche en wastafel. Enkel de "Groene kamer" heeft geen eigen badkamer. Meestal verblijven in deze kamer de kleinere kinderen.


In de Grote Kasteeltoren heeft elk van de 2 slaapkamers een eigen badkamer met douche en lavabo.

beige kamer
blauwe kamer
badkamer 1

Zalige nachten in alle comfort

slaapkamer 2
slaapkamer 3

© 2010 Château des Tertres en Champagne

All rights reserved