" />

Ontdek de beste Champagne!


Door onze zeer lange ervaring te gebruiken en goed te luisteren naar onze gasten hebben we besloten om onze nieuwe gasten uit te nodigen bij de beste Champagneboeren uit de Côte des Bar.


Voor alle duidelijkheid, wij hebben GEEN ENKELE comissie of enig ander voordeel op uw eventuel aankoop. Integendeel, de degustatiekosten die we moeten betalen zijn mee verrekend in de arrangementsprijs. Deze aanpak waarborgt dat enkel de keuze van onze gasten telt en niets anders.


Onze gasten hebben de volgende top samengesteld (en wij dus een degustatie):


Champagne Alain Réaut te Courteron:

Een viticulteur in hart en nieren die zijn volledige teelt beheert volgens de BIODYNAMSICHE methode. Dit levert fantastische Champagne op. U zal merken dat Alain geen rasverkoper is maar wel een gepassionneerd vakman. Alain bezit 10 hectare wijngaarden. Hij heeft recent een degustatieruimte gebouwd. Zijn stockagetechniek is op zich al het bezoeken waard (natuurlijke ventilatie met lucht uit de diepe ondergrond). Alain heeft nog geen website.

reaut4
reaut5

Champagne Moutard te Buxeuil:

François Moutard stamt uit een familie die reeds eeuwen Champagne verbouwt. Omwille van de uitstekende kwaliteit van zijn Champgane heeft hij zijn bedrijf fors kunnen uitbouwen. Momenteel wordt het merk Moutard verkocht bij Belgische toprestaurants en sedert kort wordt er in de VIP ruimte van voetbalclub KRC Genk Moutard champagne geschonken. De familie Moutard produceert eveneens likeuren en bezit ook wijngaarden in Chablis en Bourgogne. Kijk ook op zijn website moutard-dilligent.

Champagne Morize te Riceys:

Het produceren van Champagne wordt al gedurende eeuwen overgedragen van vader op zoon. Champagne Morize bezit 7 hectare wijngaarden, en bezit 3 appelations d'origine controlées ' Champagne, Coteaux Champenois en Rosé des Riceys'. In de kelders uit de 12de eeuw kan u genieten van de 2 voornaamste druiven die gebruikt worden; de Pinot Noir en de Chardonnay.

Bekijk ook de webside van Morize.

Uw mening is belangrijk:

Indien je echter een andere mening bent toegedaan, gelieve dit te melden in het 'Champagenboek' in het kasteel en kunnen we deze top 4 bijsturen.

Champagne Senez te Fontette:

Fréderic en Angelique worden door onze gasten erg gewaardeerd om hun levendige sfeer en bovendien zeer lekkere Champagne produceert. Bekijk ook hun website Senez.

senez1

Champagne Clérembault te Neuville-sur-Seine:

Op vraag van onze klanten hebben we Champagne Clérembault aan onze selectie toegevoegd. De zeer gewaarde en leerrijke rondleiding gekoppeld aan de frisse Champagnes zorgden ervoor dat onze gasten regelmatig vragen om Clérembault te bezoeken.

reaut7

De onvangstzaal bij Christian Senez.

senez2

De degustatieruimte bij Christian Senez.

senez3

De druivenpers bij Alain Réaut.

reaut6

Champagne proeven bij gepassioneerde vakmensen

Het is natuurlijk onmogelijk om alle Champagnehuizen te bespreken in onze regio. In totaal heb je meer dan 7.500 hectaren wijngaarden rondom je (ongeveer één derde van het Champagne-areaal), bewerkt door meer dan 1.500 druiventelers. Een essentiëel verschil tussen de Champagne uit Reims en deze uitde Côte des Bar is dat die uit Reims wat zuurder is, en deze uit de Côte des Bar wat zachter en zoeter. Alle grote commerciële huizen uit Reims voegen druiven uit de Côte des Bar toe om tot een goede blend te komen.Arrangement 'Millésime'

landschap4

U wordt op vrijdag op Château des Tertres ontvangen rond 14 uur met een klein cadeautje om in de sfeer te komen.


° Om 16 uur wordt u verwacht bij Champagne Clérembault. U krijgt een uitgebreide degustatie van de Champagnes, maar je wordt tevens uitgenodigd om ook de stoackage, bottelarij en perserij te bezoeken van Champagnehuis Clérembault.


° Om 19 uur wordt u verwacht voor het avondmaal in Hotel Du Commerce te Mussy-sur-Seine. U krijgt er een aangepast 4-gangen 'Champagne-menu' geserveerd waarbij een aantal pareltjes van andere Champagnes geserveerd worden (inbegrepen in de prijs).


° Zaterdagochtend om 8u30 wordt het ontbijt geserveerd in het kasteel. Om 10 uur wordt u verwacht bij Champagne Morize te Riceys. Na een rondleiding doorheen de kelders van Morize (uit de 12de eeuw) kan u eveneens Champagne degusteren. U vindt in Riceys enkele restaurants waar u kan lunchen.


° Vanaf 15 uur bent u te gast bij Champagne Alain Réaut. Alain, of zijn vrouw Thérèse, zullen u met plezier uitleg verschaffen over de Biodynamische teeltwijze van hun druiven en de aanmaak van hun Champagne. U kan daarna uitgebreid hun bedrijf bezoeken en vooral genieten van de Champagne van Alain Réaut.


° Rond 18 uur wordt u terug in Château des Tertres verwacht. U kan zich verfrissen en na een korte wandeling (500 meter) genieten van een nieuw uitgebreid 4-gangenmenu in Hotel Du Commerce met weer een andere selectie van Champagnes.


° Op zondagochtend om 8u30 kan u genieten van het ontbijt dat opgediend werd in het kasteel. U bent vrij om een aantal bezienswaardigheden te bezoeken. Klik op deze link voor een aantal ideëen.


° Rond 12u30 wordt in het kasteel een lichte maaltijd geserveerd door Hôtel Du Commerce waarna u uw koffers kan pakken in Château des Tertes en rond 15 uur uitgewuifd wordt.


De prijs is 275 euro per persoon, in half pension, inbegrepen zijn alle degustaties en diners in Hôtel Du Commerce en het ontbijt. Minimum 6 personen is vereist aangezien het volledige kasteel ter uwer beschikking staat.


De volgorde van de proeverijen kan enigzins wijzigen afhankelijk van de werk organisiatie van de Champagneboeren. Voor meer informatie dubbel-klik op arrangement Millésime.

Arrangement 'Côte des Bar'

Arrangement 'Champagne Découverte'

U wordt op zaterdag op Château des Tertres ontvangen rond 13 uur. U krijgt bij aankomst een rondleiding in het kasteel waarna u uw koffers mag uitpakken.


° Vanaf 15 uur bent u te gast bij Champagne Alain Réaut. Alain, of zijn vrouw Thérèse, zullen u met plezier uitleg verschaffen over de Biodynamische teeltwijze van hun druiven en de aanmaak van hun Champagne. U kan daarna uitgebreid hun bedrijf bezoeken en vooral genieten van de Champagne van Alain Réaut.


° Om 19 uur wordt u verwacht voor het avondmaal in Hotel Du Commerce te Mussy-sur-Seine. U krijgt er een aangepast 4-gangen 'Champagne-menu' geserveerd aangevuld met enkele pareltjes van nieuwe Champagnes (inbegrepen in de prijs).


° Op zondagochten om 8u30 kan u genieten van het ontbijt dat opgediend werd in het kasteel. Om 10 uur wordt u verwacht bij Champagne Clérembault. U krijgt een uitgebreide degustatie van de Champage, maar ook de kans om de bottelarij, stockage en perserij van het Champagnehuis Clérembault te bezoeken. Na deze degustatie keren jullie terug naar Château des Tertres om uw valiezen te pakken, nog een lichte maaltijd te verorberen geserveerd door Hötel Du Commerce om rond 15 uur terug te kunnen vertrekken.


De prijs is 205 euro per persoon, in vol pension, inbegrepen zijn alle degustaties en diners in Hôtel De Commerce en het ontbijt. Minimum 6 personen is vereist aangezien het volledige kasteel ter uwer besschikking staat.


De volgorde van de proeverijen kan enigzins wijzigen afhankelijk van de werk organisiatie van de Champagneboeren. Voor meer informatie dubbel-klik op arrangement 'Champagne Découverte'.

Arrangement 'des Tertres'

Dit arrangement is, wat betreft inhoud, volledig dezelfde als het 'Côte des Bar' arrangement. Het grote verschil is dat u op maandag of dinsdag toekomt en na drie zalige overnachtingen in uw Champgane-kasteel, vier uitgebreide degustaties in de Côte des Bar en drie 4-gangen Champagne-diners (met Champagnes), u vertrekt op donderdag (bij aankomst op maandag) of vrijdag (bij aankomst op dinsdag).


De prijs bedraagt 335 euro per persoon, in half pension. Inbegrepen zijn alle degustatie en diners in Hôtel Du Commerce en het ontbijt. Minimum 6 personen is vereist aangezien het volledige kasteel ter uwer beschikking staat.


De volgorde van de proeverijen kan enigzins wijzigen afhankelijk van de werk organisiatie van de Champagneboeren. Voor meer informatie kanu klikken op arrangement 'des Tertres'.

Arrangement 'Champagne les Fêtes'

Dit arrangement is een combinatie van het arrangement Côte des bar met de Champagnefeesten. De Champagenfeesten vinden plaats begin augustus 2013 in Celles-sur-Ource (15 km van het kasteel). Deze Champagnefeesten trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers aan uit de hele wereld. Champagne proeven en feesten staan centraal.


Voor de resterende vrije dagen kan u activiteiten kiezen uit de pagina activiteiten in deze website, ofwel rusten in het park.


De prijs bedraagt 4.500 euro voor de huur van het volledige kasteel gedurende 1 week. Dit voor maximaal 16 personen.


Voor meer informatie dubbel-klik op arrangement 'Champagne les Fêtes'.

moutard2

Heel specifiek aan onze regio is het feit dat hier bijna uitsluitend vakmensen aan het werk zijn. Zeer vele Champagnehuizen zijn zelfstandige bedrijven, dus onafhankelijk van de grote commerciële huizen uit Reims en Epernay. Omwille van het feit dat ze onafhankelijk zijn, en ook met velen, kunnen deze Champagneboeren niet anders dan extra goede kwaliteit te produceren. Deze noodzaak zorgt ervoor dat de Champagneboeren creatiever zijn in hun teelttechnieken, en dat hun fermentatieprocessen unieke Champagnes voortbrengen. Vandaar met recht en rede 'vakmensen'.


Een extra dimensie is dat deze Champagneboeren hun klanten thuis ontvangen waardoor er direct contact is. Het beste voorbeeld van hun kracht is het feit dat tijdens de economische crisis van 2009 de onafhankelijke Champagneboeren slechts 2,5% minder verkochten dan het jaar voordien. De grote commerciële huizen echter tekenden een verkoopsverlies op van 16,5%. De verklaringen hiervoor zijn het vakmanschap, de gastvrijheid en de zeer correcte prijs.


De gasten van 'Château des Tertres' hebben in de loop der jaren zelf al een 'hit-lijst' opgesteld. Je kan dus deze tips gebruiken of je kan zelf zoeken naar nieuwe pareltjes. Hiernaast enkele tips.


reaut1

U wordt op vrijdag op Château des Tertres ontvangen rond 14 uur met een klein cadeautje om in de sfeer te komen.


° Om 16 uur wordt u verwacht bij Champagne Clérembault. U krijgt een uitgebreide degustatie van de Champage, maar ook de kans om de stockage, bottelarij en perserij van Champagnehuis Clérembault te bezoeken.


° Om 19 uur wordt u verwacht voor het avondmaal in Hotel Du Commerce te Mussy-sur-Seine. U krijgt er een aangepast 4-gangen 'Champagne-menu' geserveerd waarbij een aantal andere pareltjes van Champagne geproefd kunnen worden (inbegrepen in de prijs).


° Zaterdagochtend om 8u30 wordt het ontbijt geserveerd in het kasteel. Om 10 uur wordt u verwacht bij Champagne Morize te Riceys. Na een rondleiding doorheen de kelders van Morize (uit de 12de eeuw) kan u eveneens Champagne degusteren. U vindt in Riceys enkele restaurants waar u kan lunchen.


° Vanaf 15 uur bent u te gast bij Champagne Alain Réaut. Alain, of zijn vrouw Thérèse, zullen u met plezier uitleg verschaffen over de Biodynamische teeltwijze van hun druiven en de aanmaak van hun Champagne. U kan daarna uitgebreid hun bedrijf bezoeken en vooral genieten van de Champagne van Alain Réaut.


° Rond 18 uur wordt u terug in Château des Tertres verwacht. U kan zich verfrissen en na een korte wandeling (500 meter) genieten van een nieuw uitgebreid 4-gangenmenu in Hotel Du Commerce met weeral andere Champagnes die geproefd kunnen worden.


° Op zondagochtend om 8u30 kan u genieten van het ontbijt dat opgediend werd in het kasteel. U bent de ganse dag vrij om een groot aantal bezienswaardigheden te bezoeken. Klik op deze link voor een aantal ideëen.


° Op maandagochtend kan u wederom een lekker ontbijt nuttigen rond 8u30 in het kasteel. Rond 10u30 wordt u verwacht bij Champagne Senez te Fontette. Dit is een rit van ongeveer 30 minuten doorheen wouden en wijngaarden, berg op en berg af met fantastische vergezichten. Deze rit is op zich al een toeristische attractie. Na deze degustatie keren jullie terug naar Château des Tertres om uw valiezen te pakken, nog een lichte maaltijd te verorberen in het kasteel en geserveerd door Hötel Du Commerce om rond 15 uur terug te kunnen vertrekken.


De prijs is 350 euro per persoon, in half pension, inbegrepen zijn alle degustaties en diners in Hôtel Du Commerce en het ontbijt. Minimum 6 personen is vereist aangezien het volledige kasteel ter uwer beschikking staat.


De volgorde van de proeverijen kan enigzins wijzigen afhankelijk van de werk organisiatie van de Champagneboeren.Voor meer informatie dubbel-klik op arrangement Côte des Bar.

© 2010 Château des Tertres en Champagne

All rights reserved