" />

Ontdek de beste Champagne!


Reeds gedurende eeuwen wordt er in Mussy-sur-Seine Champagne geproduceerd. Zo ook op de berg 'Les Tertres' tegenover het centrum van Mussy-sur-Seine. De familie Moyson was één van de beste Champagenmakers in de Côte des Bar. Dank zij de kwaliteit van hun Champagne waren zij in staat om wijngaard na wijngaard op te kopen. In 1842 bezat Charles Moyson meer dan 20 hectare Champagenwijngaarden van de hoogste kwaliteit, waarvan 7,5 hectare op 'Les Tertres'.


Dank zij de inkomsten uit zijn Champagenwijngaarden was Charles Moyson in staat om in 1868 het 'Château des Tertres' te bouwen, waarin u logeert. Er zijn slechts 2 andere 'Château's' in de Champagnestreek. De tradie werd verdergezet door de familie Petit de Bantel, totdat in 1907 de phyloxera ziekte de volledige wijngaard uitroeide.


De grandeur van Château des Tertres is echter gebleven, en kan door u gebruikt worden als uitvalsbasis naar enkele uitstekende Champagneboeren.


Door onze zeer lange ervaring te gebruiken en goed te luisteren naar onze gasten hebben we besloten om onze nieuwe gasten uit te nodigen bij de beste Champagneboeren uit de Côte des Bar.


Onze gasten hebben de volgende top samengesteld (en wij dus een degustatie):


Champagne Alain Réaut te Courteron:

Een viticulteur in hart en nieren die zijn volledige teelt beheert volgens de BIODYNAMSICHE methode. Dit levert fantastische Champagne op.


Champagne Moutard te Buxeuil:

François Moutard stamt uit een familie die reeds eeuwen Champagne verbouwt. Omwille van de uitstekende kwaliteit van zijn Champgane heeft hij zijn bedrijf fors kunnen uitbouwen. De familie Moutard produceert eveneens likeuren en bezit ook wijngaarden in Chablis en Bourgogne.


Champagne Morize te Riceys:

Het produceren van Champagne wordt al gedurende eeuwen overgedragen van vader op zoon, met 12de eeuwse kelders. Champagne Morize bezit 7 hectare wijngaarden, en bezit 3 appelations d'origine controlées ' Champagne, Coteaux Champenois en Rosé des Riceys'.


Champagne Senez te Fontette:

Fréderic Senez wordt door onze gasten omschreven als 'the comming man' en iemand die tot in detail wenst in te gaan op de vragen van onze gasten.

reaut5

1. Champagne proeven bij gepassioneerde vakmensen

Het is natuurlijk onmogelijk om alle Champagnehuizen te bespreken in onze regio. In totaal heb je meer dan 7.500 hectaren wijngaarden rondom je (ongeveer één derde van het Champagne-areaal) bewerkt door meer dan 1.500 druiven-telers.

2. Jagen op everzwijnen en herten in de uitgestrekte wouden, op uitnodiging van lokale jachtverenigingen

Château des Tertres ligt aan de grens met het département Coté D'Or met uitgestrekt wouden en akkerland. Jaarlijks komen jagers vanuit Zwitserland, België, Duitsland, Nederland en natuurlijk ook Frankrijk naar deze streek afgezakt om er met vrienden in de wouden en akkerlanden te jagen. Onze vrienden van het Hôtel Du Commerce, in Mussy-sur-Seine, hebben een zeer rijke en lange ervaring in het uitnodigen en organiseren van jachtpartijen op everzwijnen en herten. Samen met Jean-Michel en Valérie, uitbaters van het Hôtel Du Commerce hebben we een aantal arrangementen uitgewerkt.

landschap4

Doe uw voordeel met onderstaande arrangementen!!


Arrangement 'Millésime' van vrijdagochtend tot zondagavond (275 euro/pp)

Arrangement 'Champagne Côte des Bar' van vrijdagochtend tot maandagnamiddag (350 euro/pp)

Arrangement 'Découverte Champagne' van zaterdagochtend tot zondagavond (205 euro/pp)

Arrangement 'Champagne des Tertres' een midweek, 4 dagen en 3 nachten naar keuze (335 euro/pp)

Arrangement 'Champagne les fêtes' enkel 1 week rond Champagnefeesten begin augustus 2013 (4.500 euro voor het volledige kasteel met maximaal 16 personen)


Elk arrangement is aanpasbaaar aan uw specifieke behoeften.

Château des Tertres heeft voor u een aantal arrangementen uitgewerkt. U vindt ze hieronder beknopt weergegeven. Een gedetailleerde uitleg vindt u op de volgende bladzijden.

Doe uw voordeel met onderstaande arrangementen!!


Arrangement J1: Verlengd weekend van vrijdagavond tot zondagavond

Arrangement J2: Verlengd weekend van vrijdagavong tot zondagavond

Arrangement J3: Midweek, 3 dagen en 2 nachten naar keuze


Elk arrangement is aanpasbaar aan uw specifieke behoeften.

3. Beauty en wellness voor u beiden

Zoals u waarschijnlijk kan vermoeden, zijn de Champagne-verbouwers geen arme sukkelaars. Bovendien waren de bouwers van Château des Tertres zeer gesteld op lichamelijk welzijn. Getuige daarvan is de eerste badkamer in de regio Champagne-Ardennes. We wensen deze traditie verder te zetten.


Er zijn heel wat wellness centra in de buurt. We hebben de tijd genomen om te genieten en de beste onder hen kunnen we aanbevelen; 'Si-Belle' in Gyé-sur-Seine.


Met Sandra, eigenares van Si-Belle, hebben we afgesproken dat een aantal arrangementen kunnen uitgevoerd worden in het kasteel. Sandra komt u dus 'thuis' verwennen'.


° Gelaatsverzorging: Soin Sublim'éclat, Soin Hydracéa, Soin Calmocéa, Soin Océapur, Soin Océarepair, Soin Sea Optimum,...


° Lichaamsverzorging: Spa Emeraude, Modelage Relaxante, Soin Celluli-Actif, Gommage du Corps, Massage du Dos,...


° Manicure, Pedicure, Beauté des pieds, Maquillage, Epilere, Bronzage,...

mussy1
hert

© 2010 Château des Tertres en Champagne

All rights reserved